Autorităţile din Galaţi anunţă organizarea, la Complexul Muzeal Galaţi, a unei expoziţii unice în ţară, care va avea character permanent, şi în care vizitatorii vor putea afla lucruri interesante despre patrimoniul natural al zonei pescăreşti Prut-Dunăre. În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor avea la dispoziţie şi o instalaţie tridimensională cu ajutorul căreia vor putea face o călătorie aeriană virtuală deasupra Luncii Prutului şi Luncii Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a fost lansat oficial un proiect derulat cu fonduri europene, prin care se va amenaja la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" o expoziţie permanentă despre patrimoniul natural al zonei pescăreşti Prut-Dunăre.

Prin această expoziţie, vizitatorii vor descoperi ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale.

Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională.

Valoarea investiţiei este de aproape 1,8 milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Această expoziţie va fi amenajată pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, în trei săli de la parterul Complexului Muzeal Galaţi.

Conform estimărilor, expoziţia ar urma să poată fi vizitată din toamna acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.