Producătorul David Parfitt l-a acuzat pe mogulul Harvey Weinstein că l-a agresat fizic în timpul filmărilor la "O săptămână cu Marilyn/ My Week With Marilyn", mărturisind incidentul în documentarul "Working with Weinstein", realizat de Channel 4, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Parfitt a mărturisit că Weinstein era "într-un moment de furie" pe când vizionau nişte filmări pe care publicul nu le-a apreciat prea bine şi nu a fost mulţumit de ce a ieşit în final. 

"M-a ţintuit de tonomatul de sucuri şi m-a ameninţat în diverse feluri", declară Parfitt în documentarul de la Channel 4. 

"A fost foarte înspăimântător. Era doar furios din cauză că filmul în versiunea noastră era mai bun". 

Parfitt a spus că Weinstein "a decis că nu era destul din Marilyn în film şi atunci a vrut mai mult Marilyn". 

Michelle Williams, care o interpretează pe Marilyn Monroe în film, a câştigat un Glob de Aur pentru rol. 

Un purtător de cuvânt al lui Weinstein a spus: "Domnul Parfitt şi domnul Weinstein au avut divergenţe creative legate de film, orice conflict între ei a fost doar în ceea ce priveşte viziunea lor asupra filmului... în timp ce domnul Weinstein şi-a cerut scuze pentru comportamentul grosolan în situaţii din trecut, domnul Weinstein neagă faptul că ar fi avut un comportament violent sau de orice altă natură". 

Documentarul "Working with Weinstein" de la Channel 4 este primul film realizat despre producător de la izbucnirea scandalului în octombrie anul trecut. 

Weinstein a declarat că toate acuzaţiile din documentar sunt neadevărate. 

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA), Sindicatului Producătorilor Americani (PGA) şi din The Television Academy.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.