Procurorii au renunţat la toate acuzaţiile aduse actorului Jussie Smollett că şi-a înscenat un atac rasist şi homofob, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit avocaţilor actorului cunoscut din serialul „Empire”, el a participat marţi la o audiere în Chicago, iar judecătorul a respins cazul.

Smollett a pledat „nevinovat” pentru toate cele 16 capete de acuzare pentru comportament turbulent şi pentru că a minţit poliţia.

Avocaţii lui au susţinut în continuare că Smollett a fost atacat de doi bărbaţi necunoscuţi. Tina Glandian şi Patricia Brown Holmes au transmis într-un comunicat: „Dosarul clientului nostru a fost curăţat”.

„Este o victimă”, au mai spus ele, a acţiunilor şi judecăţilor pripite. „Întreaga situaţia este un memento că nu ar trebui să existe niciodată o încercare de a confirma un caz judecătoresc după opinia publică”.

Procurorii au caracterizat înţelegerea ca fiind „o soluţie adecvată în acest caz”.

Jussie Smollett, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut în februarie de poliţia din Chicago şi eliberat după ce a plătit o cauţiune de 100.000 de dolari.

Acuzat că a dat declaraţii false, că şi-a înscenat un atac motivat de ură rasială, Smollett a fost acuzat că a plătit doi fraţi, Olabinjo şi Abimbola Osundairo, să îl atace fizic şi să strige injurii rasiste şi homofobe în noaptea de 29 spre 30 ianuarie.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi pe 13 februarie, iar după două zile de interogatorii, au mărturisit că au fost plătiţi de Smollett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.