O presupusă victimă a lui Kevin Spacey a vorbit, miercuri, în timpul procesului acestuia de la Londra pentru mai multe agresiuni sexuale, comportamentul „foarte agresiv” al starului, dar a declarat că nu a îndrăznit să îl denunţe la acea vreme, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul în vârstă de 63 de ani, care este judecat de săptămâna trecută, a pledat nevinovat pentru 12 acuzaţii de agresiune sexuală asupra a patru bărbaţi între 2001 şi 2013, inclusiv din 2004, când era director al teatrului Old Vic din Londra.

Victima, un bărbat care nu poate fi identificat din motive legale, a povestit într-un inerogatoriu cu poliţia, difuzat miercuri în cadrul procesului, cum Kevin Spacey, care era „foarte arogant” şi „mirosea a alcool”, l-a strâns de organele genitale „cu o asemenea forţă încât a fost foarte dureros”. Agresiunea ar fi avut loc în 2005, într-un teatru din Londra. Presupusa victimă avea 28 de ani. "A fost foarte agresiv. Nu mai auzisem niciodată pe cineva să-mi vorbească aşa", a spus el, adăugând că actorul s-a justificat spunând: „sunt homosexual”.

La fel ca celelalte trei presupuse victime, acest bărbat nu l-a denunţat pe actor înainte de apariţia mişcării #MeToo în 2017. „Avea un succes enorm”, era văzut ca un "băiat de aur”, a justificat el. În timpul acestui interogatoriu, poliţia l-a întrebat de ce a decis în cele din urmă să depună mărturie. „Sper că va face ceea ce trebuie şi, dacă îşi cere scuze, atunci poate că nu-l voi mai aduce în instanţă", a răspuns el. „Dar el încă nu înţelege că ceea ce a făcut a fost greşit”, a continuat el, spunând că acest lucru l-a „motivat” să vorbească. La momentul respectiv, "am pus (povestea) într-o cutie şi mi-am continuat viaţa, dar a avut consecinţe negative pentru viaţa şi munca mea", a mai spus el.

Procesul a început săptămâna trecută la Southwark Crown Court din Londra.

Kevin Spacey a negat acuzaţiile, spunând că unele au fost fabricate şi că alte acte au fost consimţite. Procesul actorului american, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din „American Beauty” şi „Usual Suspects”, urmează să dureze o lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.