Primul reclamant în procesul de agresiune sexuală a lui Kevin Spacey la Londra l-a descris pe actorul american ca fiind „un prădător” într-un interogatoriu cu poliţia, difuzat luni în cadrul audierii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, este judecat de săptămâna trecută şi pledează nevinovat la 12 acuzaţii de agresiune sexuală asupra a patru bărbaţi între 2001 şi 2013, inclusiv din 2004, când era director al teatrului Old Vic din Londra.

În înregistrarea video a interogatoriului, bărbatul povesteşte că Kevin Spacey l-a agresat de mai multe ori, inclusiv în timp ce îl ducea cu maşina la o petrecere fastuoasă la începutul anilor 2000.

"M-a apucat atât de tare (de părţile mele intime) încât aproape am ieşit de pe şosea", a explicat el. "L-am împins în portierei maşinii şi i-am spus: "Nu mai face asta sau te pocnesc". 

Un bărbat „agresiv” cu o sexualitate „foarte tulburată”

Potrivit acestuia, bărbaţii tineri şi chipeşi au fost avertizaţi cu privire la comportamentul actorului, pe care l-a descris ca fiind „agresiv” şi cu o sexualitate „foarte tulburată”. Li s-a spus să fie „atenţi”: "Toată lumea ştia că nu face nimic bun”.

Presupusa victimă, care nu a fost identificată din motive legale, s-a declarat „dezgustată” şi a considerat „ridicole” întrebările avocatului actorului, Patrick Gibbs, cu privire la sexualitatea sa.

Răspunzând la întrebări în spatele uşilor închise, el şi-a exprimat, de asemenea, „ruşinea”. „Nu s-a întâmplat nimic între noi, el m-a agresat”, i-a răspuns avocatului actorului, negând că ar avea sentimente faţă de Spacey.

El a povestit poliţiei că atunci când i-a cerut lui Kevin Spacey să nu mai încerce să îl „pipăie”, actorul nu a spus nimic. „Pur şi simplu a râs şi a schimbat subiectul”, a explicat el. Când a fost confruntat de poliţie, el a explicat că nu a mai suportat să-l vadă pe Spacey pe ecran.

Actorul, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din „American Beauty” şi „Usual Suspects”, a fost descris săptămâna trecută ca fiind un „hărţuitor sexual” de către acuzare.

Acuzaţiile au apărut în 2017, la începutul mişcării #MeToo, într-o perioadă în care Kevin Spacey se afla la apogeul faimei sale ca actor principal în serialul de succes al Netflix „House of Cards”.

În urma acestui incident, el a fost retras din serial şi din alte proiecte în care urma să fie implicat. În timpul anchetei, Kevin Spacey a negat acuzaţiile, spunând că unele au fost „inventate” şi că alte acte descrise au fost „consensuale”.

Acuzat de agresiune sexuală şi în Statele Unite, Kevin Spacey a fost găsit nevinovat anul trecut de un tribunal civil din New York. În 2019, acuzaţiile au fost retrase într-un alt caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.