Actorul american Kevin Spacey urmează să fie judecat, miercuri, la Londra, fiind acuzat de mai multe agresiuni sexuale de la începutul anilor 2000, pe care neagă că le-a comis, confrom AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul hollywoodian, în vârstă de 63 de ani, a pledat nevinovat la toate cele 12 acuzaţii care i se aduc, care au ieşit la iveală în urma mişcării #MeToo, punându-i capăt carierei.

Actorul, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din "American Beauty" şi "Usual Suspects", a fost iniţial urmărit penal vara trecută pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi între martie 2005 şi aprilie 2013, când era director al teatrului Old Vic din Londra.

În noiembrie 2022, urmărirea penală a fost extinsă la un alt caz, în care este acuzat că a agresat sexual un bărbat între 2001 şi 2004, inclusiv că l-a forţat "să se angajeze în relaţii sexuale fără consimţământ", potrivit Procuraturii Coroanei (Crown Prosecution Service).

Alte acuzaţii aduse actorului includ forţarea unei persoane  să întreţină relaţii sexuale penetrante fără consimţământ şi atingeri intenţionate de natură sexuală asupra unei alte persoane fără consimţământ.

Niciuna dintre presupusele sale victime nu poate fi identificată, conform legii din Anglia.

Audiat deja, pentru care s-a deplasat personal sau a apărut prin videoconferinţă, Kevin Spacey Fowler, pe numele real, a pledat nevinovat la toate acuzaţiile care i se aduc.

După ce acuzarea a primit undă verde, actorul s-a declarat "dezamăgit", dar şi-a anunţat intenţia de a se prezenta în faţa justiţiei britanice pentru a-şi "dovedi nevinovăţia".

Joi, el urmează să se prezinte în persoană în faţa judecătorului de la Southwark Crown Court, în sudul Londrei. Procesul său ar trebui să dureze o lună.

Acuzaţiile au apărut în 2017, la începutul mişcării #MeToo, chiar în momentul în care Kevin Spacey se afla în culmea gloriei sale, jucând în serialul de succes al Netflix "House of Cards". În urma acestei situaţii, el a fost eliminat din ultimul sezon.

Actor devenit celebru pentru rolurile sale de antieroi, Kevin Spacey a dispărut de pe ecrane de la aceste acuzaţii, care nu s-au limitat la Marea Britanie, chiar dacă nu a fost niciodată condamnat.

Acuzat de atingeri sexuale de către actorul Anthony Rapp în Statele Unite, în timpul unei petreceri care datează din 1986, el a fost găsit nevinovat în octombrie anul trecut de un tribunal civil din New York.

De asemenea, el a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi de agresiune sexuală asupra unui tânăr de 18 ani într-un bar din Massachusetts, dar justiţia americană a renunţat la acuzaţii în iulie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.