Prinţul Harry s-a alăturat unor staruri pop şi rock, între care Brian Johnson, Selena Gomez, Jennifer Lopez, Foo Fighters, într-un concert caritabil în Los Angeles, duminică, pentru a promova la nivel mondial vaccinarea mai rapidă şi generalizată contra Covid-19 şi pentru a susţine India, copleşită de epidemie, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesaje video ale Papei Francisc şi ale preşedintelui american Joe Biden au fost difuzate la "Vax Live: A Concert To Reunite The World", în timp ce staruri de la Hollywood, precum Ben Affleck şi Sean Penn, au apărut în persoană. 

Concertul va fi difuzat pe 8 mai pe YouTube şi pe mai multe posturi de televiziune din lume, între care ABC şi CBS din Statele Unite, după ce a fost pre-înregistrat în faţa a mii de spectatori vaccinaţi, pe un stadion californian. 

"În această seară, suntem solidari cu milioane de familii din India care luptă contra unui al doilea val devastator", a declarat prinţul Harry, primit cu ovaţii.       

"Virusul nu respectă frontiere şi accesul la vaccin nu poate fi determinat de geografie", a adăugat prinţul, care şi-a făcut prima apariţie publică la un eveniment public major în California de la mutarea sa în SUA împreună cu soţia Meghan markle, absentă de la concert. 

Această iniţiativă, organizată de ONG-ul Global Citizen, luptă contra dezinfomării şi solicită liderilor mondiali şi companiilor să facă donaţii pentru achiziţia de vaccinuri şi să acţioneze în favoarea celor mai sărace ţări. 

Mii de spectatori, în special personal medical din prima linie în lupta contra Covid, s-au adunat pe stadionul SoFi din Los Angeles. 

Cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez a animat evenimentul, solicitând trasnporturi de "doze şi dolari" ţărilor mai sărace, în timp ce formaţia Foo Fighters a cântat "Back in Black" împreună cu Brian Johnson de la AC/DC.

Potrivit organizatorilor, evenimentul şi-a depăşit obiectivul de strângere de fonduri de a cumpăra 10 milioane de doze de vaccin pentru ţările cu venituri mici, atrăgând mai mult de 53 de milioane de dolari donaţii de la companii şi filantropi. 

În mesaje pre-înregistrate, preşedintele Biden a declarat că "lucrează cu lideri din lumea întreagă pentru a împărţi mai multe vaccinuri şi a stimula producţia", iar Pala Francisc a declarat: "Vă implor să nu-i uitaţi pe cei mai vulnerabili". 

Mesaje video au transmis şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul candian Justin Trudeau. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.