Şeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că „este prea devreme să se stabilească acuzaţii” cu privire la accidentul care a avut loc săptămâna trecută pe platoul de filmare de la „Rust”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeriful Adan Mendoza şi procurorul Mary Carmack-Altwies au susţinut o conferinţă de presă la şase zile de la uciderea accidentală a directoarei de imagine Halyna Hutchins de către Alec Baldwin în timpul repetiţiilor pentru filmul „Rust” la o scenă care avea loc în interiorul unei biserici în New Mexico.

Actorul Alec Baldwin, armuriera Hannah Gutierrez şi asistentul de regie Dave Halls au cooperat la investigaţii, potrivit şerifului. Acesta a precizat că la faţa locului, în momentul tragediei, erau aproximativ 100 de oameni pe platou. 

Nimeni nu a fost acuzat până în prezent. Mendoza a spus că este prea devreme pentru a face acuzaţii. Acelaşi lucru l-a precizat şi procurorul Altwies.

Autorităţile deţin arma folosită în momentul accidentului. Anchetatorii au adunat 600 de probe, inclusiv arma cu care a tras Baldwin. 

Hutchins a fost împuşcată în piept, iar regizorul Joel Souza, care stătea lângă ea, în umăr. Hutchins a fost transportată la spital unde a fost declarat decesul. Poliţia a afirmat că pe platou se aflau gloanţe albe, dar şi unele adevărate.

Şeriful a precizat că a fost recuperat un proiectil de plumb, considerat a proveni de la un glonţ, din umărul regizorului Souza. 

"Alec Baldwin este cel care a declanşat arma”, a amintit şeriful, dar ancheta şi interogatoriile continuă.

Potrivit CBS, Mendoza a spus că nu există imagini filmate cu momentul declanşării armei. 

Investigatorii spun că asistentul de regie Dave Halls nu a ştiut că în pistolul pe care i l-a înmânat lui Baldwin sunt gloanţe adevărate, iar în documentele depuse la instanţă acesta este citat strigând pe platoul de filmare „armă rece”. 

Souza le-a spus anchetatorilor că privea peste umărul lui Hutchins în timp ce Baldwin repeta o scenă în care îndrepta arma către cameră. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.