Primarul New Yorkului a semnat luni abrogarea unei legi veche de 91 de ani care interzicea dansul în barurile, cluburile şi restaurantele din oraş, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii au votat în unanimitate, pe 31 octombrie, anularea legii, care a intrat în vigoare în 1926, în timpul Prohibiţiei, şi pe care combatanţii au descris-o drept rasistă, spunând că a fost iniţiată pentru a distruge cluburile de jazz din Harlem, unde se întâlneau albi şi oameni de culoare.

În plus, ei au afirmat că legea îi viza şi pe hispanici şi membri ai comunităţii LGBT. În anii 1990, primarul Rudolf Giuliani s-a folosit de lege pentru a lupta împotriva cluburilor în încercarea de a diminua criminalitatea.

„Este 2017, iar această lege nu mai are sens. Viaţa de noapte este parte din New York care aduce oamenii laolaltă”, a spus primarul Bill de Blasio. „Vrem să fim un oraş în care oamenii muncesc din greu şi se bucură de viaţa de noapte fără interdicţia de a dansa”

Deşi legea rareori a fost aplicată în ultimii ani, a făcut pentru localurile care vindeau mâncare şi băuturi apropae imposibil de obţinut autorizaţii pentru dans în interior.

În jur de 100 de baruri, restaurante şi cluburi dintre cele 22.000 din New York au avut autorizaţii indefinite.

Obligatorii pentru localuri au rămas paza şi camerele de supraveghere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.