Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, intenţionează să amenajeze într-un parc al oraşului un centru de înot, care să funcţioneze atât vara, cât şi iarna. Costurile pentru amenajarea centrului de înot şi recreere sunt estimate la două milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Constantin Toma a anunţat, luni, pe contul său de Facebook, că centrul de înot ar urma să fie amenajat în Parcul Tineretului, iar lucrările sunt programate să înceapă anul acesta.

Investiţia va fi făcută din banii municipalităţii sau din surse atrase şi este programată să înceapă chiar în acest an.

"A intrat în proiectare, în zona ştrandurilor din Parcul Tineretului,  un centru de înot şi recreere, va fi o chestie foarte modernă. Va fi o parte acoperită şi o parte descoperită legată însă cu partea acoperită, lateralele se vor putea ridica se va putea face înot înăuntru, dar şi afară”, a declarat primarul Constantin Toma. 

Centrul de înot ar urma să se adreseze tututor buzoienilor, însă va fi destinat şi sportivilor de performanţă, care au nevoie să facă antrenamente, iar în prezent merg în alte oraşe pentru a putea înota. 

Potrivit primarului, investiţia în amenajarea centrului de înot este estimată la aproximativ două milioane de euro, iar banii vor fi alocaţi din bugetul local sau din surse atrase de Primărie.

La Buzău, există un bazin olimpic, în proprietatea unui om de afaceri local, însă este închis de mai mulţi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.