Prima înregistrare cunoscută a lui David Bowie, realizată când artistul avea 16 ani şi cânta alături de trupa The Konrads, a fost vândută la o licitaţie din Marea Britanie pentru aproximativ 40.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii de la Omega Auctions, din nord-vestul Angliei, au spus că „frenezia licitaţiei” a dus la performanţa vânzării acestei casete pentru o sumă de patru ori mai mare decât cea aşteptată. Într-un comunicat citat de AFP, casa de licitaţii a transmis că preţul final a fost de 39.360 de lire sterline.

Caseta a fost descoperită anul acesta, iar cântecul „I Never Dreamed” a fost înregistrat într-un studio în 1963, când Bowie activa sub numele real David Jones.

În licitaţie au mai fost adjudecate schiţe, fotografii şi documente ale trupei, contra sumei de 17.130 de lire sterline, în timp ce un poster cu The Konrads, datând tot din 1963, a fost vândut pentru 6.600 de lire sterline.

David Bowie a părăsit grupul la scurt timp după ce s-a alăturat lui şi a devenit celebru şase ani mai târziu când, artist solo, a lansat „Space Oddity”, care a avut în centrul personajul Major Tom.

El a dobândit renumele de unul dintre cei mai inovativi artişti, iar într-o carieră de cinci decenii a experimentat cu diverse stiluri - de la soul şi disco la jazz şi muzică ambientală.

David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la New York, la două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani şi lansase albumul „Blackstar”.

Între obiectele licitate marţi s-au numărat un exemplar al unui album Led Zeppelin, semnat de membrii trupei, care a obţinut 14.000 de lire sterline, şi versuri scrise de mână de Jimi Hendrix, vândute pentru 10.800 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.