Prima ediţie a Moldova Film Festival este programată să aibă loc anul acesta, la Iaşi, între 2 şi 6 iunie, într-un cadru adaptat contextului sanitar, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul festivalului va cuprinde o selecţie de filme în diverse secţiuni şi programe speciale.

Pe lângă selecţia de filme, festivalul propune publicului întâlniri cu cineaşti, ateliere, conferinţe, dar şi o mini-galerie de artişti new-media care vor experimenta diferite naraţiuni virtuale.

Tema primei ediţii a Moldova Film Festival este „Closing the Gap”. 

Înscrierile pentru secţiunea competiţională de scurtmetraje româneşti au început. Dedicat cinema-ului contemporan de artă, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai bune scurtmetraje de artă realizate în ultimii doi ani.

Sunt eligibile pentru înscrieri filme de toate genurile (ficţiune, documentar, animaţie, etc.) a căror durată nu depăşeşte 30 de minute, realizate de cineaşti români. Înscrierile sunt deschise, online, până pe 7 aprilie 2021.

Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul festivalului, iar autorii filmelor selectate vor fi invitaţi să participe la festival pentru discuţii cu publicul.

Programul complet al festivalului va fi anunţat la începutul lunii mai. 

Moldova Film Festival este organizat de Common Ground şi se va alătura celorlalte industrii creative prezente la Romanian Creative Week, care avea loc la Iaşi în aceeaşi perioadă, 2 - 6 iunie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.