Prima ediţie a festivalului internaţional Film O’Clock va avea loc între 27 februarie şi 3 martie 2021 şi se va desfăşura simultan în cinci ţări aflate pe meridianul de 25° latitudine estică - Lituania, România, Grecia, Egipt şi Africa de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi prezentate doar filme produse în aceste teritorii, selectate de un comitet de curatori din fiecare stat participant, accentul fiind pe filme de debut ale unor autori cu o puternică viziune artistică, precum şi pe noile forme de povestire cinematografică, specifice fiecărei ţări.

Selecţia de filme şi modul de desfăşurare a festivalului vor fi anunţate pe site-ul foc-iff.com şi pe pagina de Facebook a Film O’Clock International Festival.

Conceptul pe care se fundamentează Film O’Clock are doi piloni-cheie: filmul, ca vehicul de emoţii şi idei, şi timpul de calitate petrecut împreună, reprezentând cea mai valoroasă resursă.

Filmele selectate vor fi proiectate simultan, în oraşe şi ţări diferite, în săli de cinema şi pe platforme video-on-demand, şi vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele creative şi critici de film, transmise de la faţa locului în toate spaţiile festivalului şi pe platforma FoC-IFF.com.

În mediul online vor fi organizate şi două evenimente dedicate industriei cinematografice din cele cinci ţări participante - în vederea lărgirii orizontului cultural şi cinematografic şi cu scopul cooperărilor viitoare - „Restaurarea şi punerea în valoare a patrimoniului de filme” şi „Posibilităţi de coproducţie şi cooperare”.

Evenimentul este iniţiat de Mirona Radu, profesionist în industria filmului cu o experienţă de aproximativ zece ani în producţie şi distribuţie de film, precum şi festivaluri internaţionale, organizat de Creatrix Fama şi Culture Reality.

Proiectul a fost conturat după o serie de întâlniri cu experţi internaţionali, printre care Madeleine Probst (Watershed, Europa Cinemas), Sten-Kristian Saluveer (Storytek, Cannes Next), Jon Barrenechea (MUBI), Matthijs Wouter Knol (European Film Market) şi Paula Astorga (Cineteca National).

Iniţial, în luna iunie a acestui an, a fost anunţată o ediţie pilot a festivalului pentru decembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.