O paradă cu torţe purtate pe străzile municipiului Buzău de daci şi romani va deschide, vineri seară, prima ediţie a festivalului Buzău Fest, organizat de Consiliul Judeţean Buzău în scopul promovării judeţului cu obiceiurile şi tradiţiile sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, începe la Buzău prima ediţie a Buzău Fest, un festival organizat de Consiliul Judeţean în scopul promovării judeţului. Primul eveniment din cadrul festivalului va fi o paradă cu torţe pe străzile municipiului Buzău ce are rolul de a vesti locuitorilor municipiului că timp de două zile vor avea posibilitatea să asiste la mai multe evenimente organizate în cea mai cunoscută staţiune balneoclimaterică din Buzău, Sărata Monteoru.

Buzău Fest se va desfăşura în staţiunea balneoclimaterică de interes naţional Sărata Monteoru situată la 20 de kilometri de municipiul Buzău iar pentru ca buzoienii să ajungă la festival Consiliul Judeţean pune la dispoziţie un autocar supraetajat decapotabil care va face curse pe ruta Buzău-Monteoru şi retur din două în două ore. De asemenea, dacă situaţia o va impune şi numărul doritorilor de a ajunge la Buzău Fest va fi mai mare, autorităţile au pregătite şi alte microbuze şi autocare.

Prima zi de festival, sâmbătă, va debuta cu prezentarea trupelor care timp de două zile îi vor introduce pe buzoieni în atmosfera de altă dată. Este vorba despre Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj şi Geto-dacii din Iaşi.

Aceştia vor amenaja la locul de desfăşurare din Sărata Monteoru o serie de ateliere antice de prelucrare a osului, prelucrare a lemnului, monetărie, întreţinere echipamente, jocuri romane, metalurgie, fierărie, metaloplastie, bucătărie. Totodată cei interesaţi vor putea vedea cum se antrenau odinioară soldaţii şi gladiatorii.

Din programul festivalului mai fac parte recitaluri ale elevilor Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, dansuri antice, târguri de sclavi, lupte de gladiatori, punerea în scenă a celebrei bătălii dintre Daci şi Romani sau  incinerarea unei căpetenii dacice.

De asemenea, la festival vor fi invitaţi să participe meşteri populari din Buzău, dar şi producători ai produselor tradiţionale buzoiene recunoscute la nivel european, cum ar fi Cârnaţii de Pleşcoi sau covrigii de Buzău.

Festivalul se va încheia duminică seară cu un concert al formaţiei Zdob şi Zdub, urmat de un foc de artificii.

Consiliul Judeţean Buzău a alocat pentru organizarea primei ediţii a Buzău Fest 120.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.