Prima înregistrare de studio cunoscută a lui David Bowie, care a fost respinsă de o casă de discuri şi regăsită într-un vechi coş de pâine, va fi scoasă la licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu mult timp înainte de Aladdin Insane sau Ziggy Stardust, un băiat în vârstă de 16 ani cu ambiţii de a deveni saxofonist, a fost de acord să îşi împrumute vocea pe o casetă demo, într-un mic studio din sudul Londrei. Singura înregistrare rezultată în urma sesiunii, cu David Bowie cântând "I Never Dreamed" alături de prima sa formaţie, The Konrads, a fost redescoperită într-un coş vechi de pâine şi ar putea fi adjudecată pentru 10.000 de lire sterline la licitaţie, scrie The Guardian. 

Casa de discuri nu a recunoscut în 1963 potenţialul vocii care a devenit una dintre cele mai faimoase ale secolului al XX-lea.  

Membrii The Konrads nu au câştigat mult-dorita audiţie cu Decca, deşi compania de discuri le-a oferit şansa de a mai da o probă mai târziu în acel an - şi i-a refuzat - înainte ca Bowie să părăsească trupa din cauza unor divergenţe artistice.

Caseta a fost redescoperită de David Hadfield, care era ceva mai în vârstă decât ceilalţi membri Konrads, şi care era şi baterist şi manager al trupei. A găsit-o când s-a mutat acasă, ascunsă într-un vechi coş de pâine care a aparţinut bunicului său şi în care erau depozitate alte materiale, inclusiv fotografii, scrisori şi facturi, într-o mansardă deasupra garajului.  

Hadfield, care a continuat să facă carieră în industria muzicală, îşi aminteşte că agentul formaţiei The Konrads, Eris Easton, care a mai manageriat şi o altă trupă tânără "obsură" numită Rolling Stones, le-a cerut să facă un demo, aşa că le-a rezervat o audiţie la casa RG Jones în cartierul Morden. 

Bowie, pe atunci David Jones, înainte de a-şi schimba numele pentru a evita confuzia cu idolul adolescenţilor de la Monkees, Davy Jones, şi alţi membri ai trupei, printre care şi Alan Dodds care a devenit vicar, au scris câteva cântece pentru audiţie. 

Hadfield îşi aminteşte: "Am decis că vom cânta câteva piese instrumentale la chitară şi un cântec original. Am ales "I Never Dreamed" pentru că era o piesă mai bună, celelalte două erau un pic mai slabe. Am decis şi că David era cea mai indicată persoană să o cânte şi să-i de interpretarea potrivită. Aşa că aceasta a devenit prima înregistrare a lui David Jones cântând acum 55 de ani". 

Bowie a murit de cancer în ianuarie 2016, la două zile după ce a lansat la împlinirea vârstei de 69 de ani al 25-lea album de studio, "Blackstar". 

Licitaţia cu obiecte din colecţia sa personală de artă, care include lucrări de Frank Auerbach şi Damien Hirst, a strâns 33 de milioane de lire sterline în două zile la Sotheby’s - mai mult decât dublul estimării.

Obiectele lui Hadfield vor fi vândute, în septembrie, la casa de licitaţii Omega, în Newton-le-Willows din comitatul Merseyside. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.