Preşedintele Klaus Iohannis o felicită pe regizoarea Adina Pintilie, al cărei film, „Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, a câştigat, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obţinerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!", a scris Iohannis, duminică dimineaţă, pe pagina sa de Facebook.

"Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă", lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie, a câştigat, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, pelicula fiind desemnată şi cel mai bun lungmetraj de debut. Acesta este al doilea trofeu Ursul de Aur obţinut de un lungmetraj românesc, după performanţa realizată de "Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, în 2013.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Vădit emoţionată, Adina Pintilie a spus pe scena galei că nu se aştepta la acest trofeu şi că i-ar plăcea ca dialogul pe care îl propune filmul să ajungă peste tot în lume.

Ea a declarat, în conferinţa de presă organizată după încheierea ceremoniei de decernare a premiilor, că este un film necesar, mai ales zilele acestea, când frica faţă de celălalt creşte, şi este o invitaţie la empatie. Centrul Naţional al Cinematografiei a respins de două ori finanţarea pentru acest proiect cinematografic, acordându-i, în final, în 2013, suma de 700.000 de lei. Pelicula a primit finanţare şi din partea fondului Eurimages, iar dezvoltarea proiectului cinematografic a fost făcută în Torino Lab, Atelierul Cinefondation şi Binger Lab.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.