Filmul independent "CODA" a fost desemnat cel mai bun al anului, sâmbătă, în cadrul galei premiilor Sindicatului producătorilor americani (PGA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiile decernate de Producers Guild of America (PGA), compusă din 8.000 de profesionişti, sunt considerate un barometru relativ mic în vederea premiilor Oscar care vor fi decernate anul acesta pe 27 martie. 

Remake al filmului francez "La Famille Bélier" de Eric Lartigau (2014), "CODA! spune povestea unei familii cu deficienţe de auz în dificultate. Actori cu deficienţe de auz joacă rolurile principale. Titlul filmului este acronimul pentru "Copil al unui adult surd". 

Spectatorul o urmăreşte pe Ruby, o liceană care aude şi care jonglează între ambiţiile sale muzicale şi dependenţa de familia sa pentur a putea comunica cu lumea "care aude". 

Lansat pe Apple TV+, "CODA", care a câştigat la sfârşitul lui februarie premiul principal la SAG Awards, este de acum bine plasat pentru a rivaliza cu marele favorit la Oscar, "The Power of the Dog" de Jane Campion, produs de Netflix.

"Am fost întotdeauna atras de poveştile pline de umanitate", a declarat producătorul francez Philippe Rousselet, coproducător al "CODA", primind trofeul, "semn că rămâne speranţă" în lume. 

"În muzică, o coda înseamnă finalul unei mişcări", a observat actriţa Marlee Matlin care o interpretează pe mama lui Ruby în "CODA", adăugând : "Este minunat să vezi că publicul primeşte astfel filmul nostru şi este minunat că face istorie". 

Printre alţi laureaţi PGA, "Encanto" a fost recompensat cu premiul pentru "cea mai bună producţie de film de animaţie". 

"Summer of Soul", primul film al muzicianului Questlove despre festivalul Black Woodstock care a avut loc în Harlem în 1969, a fost desemnat "cel mai bun documentar". 

În sectorul televiziunii, "Succession" de la HBO a fost ales "cel mai bun serial dramă".

În timpul ceremoniei, Steven Spielberg i-a adus un omagiu "fratelui său" George Lucas, prezentându-l pe creatorul "Star Wars" căruia i-a fost atribuit premiul PGA pentru întreaga carieră. Lucas împarte Milestone Award  cu Kathleen Kennedy, preşedinta Lucasfilm, care este de acum proprietate a Disney.

Trofeul „Darryl F. Zanuck” - “CODA” (Apple Original Films), Producători: Philippe Rousselet, p.g.a., Fabrice Gianfermi, p.g.a., Patrick Wachsberger, p.g.a.

Cel mai bun producător al unui lungmetraj de animaţie: “Encanto” (Walt Disney Pictures), Producători: Yvett Merino, p.g.a., Clark Spencer, p.g.a.

Trofeul „Norman Felton” pentru producătorii unui serial-dramă: “Succession” (HBO) – Season 3 

Trofeul „Danny Thomas” pentru producătorii unui serial-comedie: “Ted Lasso” (Apple TV Plus) – Season 2

Trofeul „David L. Wolper” pentru producătorii unei miniserii de televiziune: “Mare of Easttown” (HBO) 

Cel mai bun producător al unui film de televiziune: “Tom Petty, Somewhere You Feel Free: The Making of Wildflowers”

Cel mai bun producător al unui program documentar de televiziune: “Summer of Soul”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.