Jamie Cullum a primit un premiu Ivor Novello pentru un cântec inspirat parţial de prietenia cu Amy Winehouse, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodia sa "The Age of Anxiety" a fost declarată "cel mai bun cântec muzică şi versuri", prezentat virtual din cauza restricţiilor de coronavirus. 

Muzicianul şi prezentatorul Radio 2 a spus că este "o mare onoare" să fie recunoscut "pentru un cântec în care crede cu adevărat". 

Versurile sale se referă la mesaje pe care le-a primit de la Winehouse, care a murit în 2011. "Amy şi cu mine am fost buni prieteni şi primul meu turneu a fost cu ea", a continuat el.

Premiile anuale Ivor Novello ar fi trebuit să aibă loc în mai, dar au fost amânate pentru septembrie din cauza pandemiei de Covid-19. 

Alţi premiaţi ai anului au fost Joan Armatrading, distins cu Ivors Academy Fellowship pentru contribuţia adusă muzicii.

Rapperul londonez Dave şi Fraser T Smith au câştigat trofeul pentru "cel mai bun cântec de actualitate" pentru "Black", acelaşi premiu pe care l-au primit în 2018. 

Alte premii:

Best Album - "Grey Area", scris de Inflo şi Little Simz şi cântat de Little Simz

Best Original Film Score - "Midsommar", compus de Bobby Krlic

Best Original Video Game Score - "Draugen", compus de Simon Poole

Best Television Soundtrack - "Euphoria", compus de Labrinth

Most Performed Work - "Giant" de Calvin Harris şi Rag 'N' Bone Man

Rising Star Award - Mysie

Songwriter of the Year - Steve Mac

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.