German Film Awards, care recompensează reuşitele din cinematografia germană, vor fi acordate pe 24 aprilie într-o ceremonie care va avea loc fără public, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania, unde au fost depistate aproximativ 100.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, se află sub măsuri stricte de izolare.

Ceremonia de la Berlin, ajunsă la a 70-a ediţie, va fi regizată de Sherry Hormann, iar nominalizaţii şi publicul o vor urmări online.

„Chiar dacă toate graniţele se închid şi ne aflăm în această stare de urgenţă, în care vrem şi trebuie să ne protejăm, dorim să găsim un mod de a sărbători nominalizaţii şi câştigătorii şi să realizăm ceva live şi, desigur, unic”, a spus Hormann.

Actorul Edin Hasanovic („You Are Wanted”, „Skylines”) va fi gazda galei la care vor fi acordate premii în valoare de 3,2 milioane de dolari, prin Ministerul german al Culturii.

Banii sunt destinaţi pentru investirea în noi producţii, odată ce criza sanitară va trece. Nominalizaţii şi câştigătorii vor fi introduşi live din casele lor.

Lungmetrajul „Berlin Alexanderplatz” al lui Burhan Qurbani, care a avut premiera la Berlinala de anul acesta, este favorit la premiile supranumite „Lola”, cu 11 nominalizări, inclusiv pentru „cel mai bun film” şi „cea mai bună regie”. El este urmat de drama socială „System Crasher”, de Nora Fingscheidt, cu zece selecţii, inclusiv pentru „cel mai bun film”.

„Chiar şi în aceste vremuri extraordinare, filmele extraordinare ale anului trebuie să fie apreciate cum se cuvine”, a spus Ulrich Matthes, preşedintele Academiei germane de film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.