Administraţia penitenciarelor din Franţa l-a autorizat pe regizorul Arnaud Sélignac să filmeze "Mise à nu(e)" cu deţinute din închisoarea Joux-la-Ville în departamentul Yonne din regiunea Bourgogne, informează culturebox.francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unsprezece femei au fost alese pentru a da replica actorilor profesionişti. Filmările la "Mise à nu(e)" au durat 21 de zile. 

Nu este pentru prima dată când se filmează o peliculă în închisoare, dar este pentru prima dată când deţinute au permisiunea de a juca alături de actori şi actriţe profesionişti. 

Filmul spune povestea feminităţii în închisoare. Pentru unele a fost nevoie de un timp de adaptare: "La început am vorbit mult despre condiţii, cum se trăieşte aici", a explicat Fabienne Périnneau. Juliette Etoa care-i dă replica a confirmat: "A sosit şi nu ştia nimic. Ea nu ştia cum să se comporte, cum trăim noi aici, aşa că am informat-o pe scurt despre anumite lucruri". 

"Sunt adorabili, ne explică bine. Ne consideră fiinţe şi nu doar numere", a spus Anaïs Piedeloup, una dintre deţinutele-actriţe. 

Condiţiile de filmare au fost speciale. Arnaud Sélignac (regizorul filmelor "Vieilles canailles" şi "L'amour en plus") a avut o echipă formată din cinci persoane, condiţie impusă de Administraţia penitenciarelor. "La început a trebuit să le câştig încrederea. Şi bizar, pentru că suntem în închisoare, ele mi-au dat o libertate de exprimare pe care rar o găsesc în exterior". 

"Mise à nu(e)" ar urma să ruleze pe ecrane din primăvara lui 2018. Unele deţinute vor putea să-l vadă la cinema, altele îl vor descoperi după încheierea pedepsei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.