Premiera de la Beijing a noului film al francizei James Bond - "No Time to Die" - a fost anulată din cauza epidemiei de coronavirus, precum şi turneul de promovare din aprilie, potrivit presei chineze, citată de Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, care marchează ultima apariţie a lui Daniel Craig în postura celebrului spion 007, va avea premiera în America de Nord pe 10 aprilie. 

Cinematografele chineze au fost închise de luna trecută. Chiar dacă sălile de cinema se vor redeschide în aprilie, la timp pentru difuzarea filmului, fanii chinezi nu vor putea să-l vadă pe Craig şi pe ceilalţi actori din distribuţie la premieră, deoarece au fost sfătuiţi să nu meargă în China în acea perioadă. 

Noul coronavirus, care a apărut prima dată în provincia Hubei, a infectat mai mult de 71.000 de persoane la nivel global şi a provocat moartea a 1.775, inclusiv cinci din afara Chinei continentale. 

Lansările filmelor de Ziua Îndrăgostiţilor în ţară şi cele mai multe dintre titlurile din februarie au fost anulate. Cetăţenii rămân în carantină forţată, rar fiind văzuţi pe străzi. 

Principalele platforme de ticketing, Maoyan şi Taopiaopiao, au promis celor care au cumpărat deja bilete rambursarea valorii acestora, iar lanţurile de săli de cinema au anunţat că au primit numeroase apeluri telefonice de la clienţi care cer banii înapoi.

Lansarea filmelor chinezeşti în străinătate este, de asemenea, afectată de decizia luată în ţară.

Legile chineze nu permit ca un film să fie lansat în străinătate înaintea premierei în ţară, pot exista excepţii, în general privind festivalurile de film, dar ele necesită aprobarea guvernului.

În plus, deţinătorii drepturilor asupra filmelor se tem că, odată cu lansarea lor la nivel internaţional, există un risc mai mare de a fi piratate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.