Celebrul grup disco Village People se desolidarizează de Donald Trump. După ce i-au permis să folosească melodiile, formaţia şi-a schimbat părerea din cauza că preşedintele american a promis să "trimită armata" în cazul în care protestele după moartea lui George Floyd nu încetează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Floyd, un american în vârstă de 46 de ani, a murit în timpul unei arestări. 

"Dacă Trump ordonă armatei americane să tragă în propriii cetăţeni (pe teritoriul american), americanii vor manifesta într-un număr atât de mare în faţa Casei Albe încât va fi nevoit să renunţe la funcţie înaintea alegerilor. Nu o faceţi, domnule preşedinte!", a scris pe contul de Facebook cântăreţul Victor Willis, care întruchipează "poliţistul" în grup. "Şi vă cer să nu mai folosiţi muzica mea la adunări, mai ales "Y.M.C.A" şi "Macho Man". Îmi pare rău, dar nu pot să susţin ce vă propuneţi". 

Village People nu a fost mereu de această părere. Atunci când fanii se întrebau cu privire la folosirea melodiilor grupului de către Trump, formaţia a răspuns în februarie pe Facebook: "Nu a exagerat, difuzarea melodiilor de preşedinte este legală. El a fost respectuos în modul în care a beneficiat de cântecele noastre (...). Dacă el sau alt candidat foloseau unul dintre cântecele noastre într-o manieră care ar putea sugera sprijinul nostru, sau în publicitate promoţională, ar fi prea mult". 

Înaintea grupului Village People, artişti precum Rihanna, Aerosmith şi R.E.M. au denunţat folosirea melodiilor lor de către preşedintele american. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.