CNN a inclus în topul celor mai frumoase 10 pieţe de Crăciun din lume pe cele din Berlin, Strasbourg, Viena, Montreal, Praga, Florenţa, Cracovia, Birmingham, Copenhaga şi Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pieţele alese de CNN sunt: Gendarmenmarkt din Berlin, una dintre cele mai vechi pieţe, cea de la Strasbourg, Franţa, deschisă prima dată în 1570, Vienesse Christmas Market, Grand Christmas Market din Montreal, Piaţa Wenceslas din Praga, Piaţa Santa Croce din Florenţa, Piaţa din Cracovia, Frankfurt Christmas Market din Birmingham, Tivoli Gardens din Copenhaga, Winter Wonders din Bruxelles.

Piaţa din Berlin (Foto: CNN)
Piaţa din Berlin (Foto: CNN)

Potrivit CNN, "niciun oraş nu arată mai bine de Crăciun decât Praga. Vizitatorii pot cumpăra o klobása (cârnat cehesc) şi pot să-şi astâmpere setea cu o bere Pilsner Urquell după-amiaza". 

Jurnalistul CNN Joe Minihan a apreciat de asemenea că piaţa din Praga este deschisă în fiecare zi, chiar şi în ziua de Crăciun. 

Piaţa din Cracovia (Foto: CNN)
Piaţa din Cracovia (Foto: CNN)

Deschisă din 2 până pe 24 decembrie, în Piaţa de pe strada Catherine din Montreal sunt 60 de case de lemn care oferă vizitatorilor de la băuturi calde, până la obiecte handmade. Piaţa este un loc special pentru copii, mai ales că există aici un workshop al elfilor, sania lui Moş Crăciun şi chiar un iglu. 

Piaţa din Viena (Foto: CNN)
Piaţa din Viena (Foto: CNN)

Faimoasa Piaţa de Crăciun de la Viena are 151 de standuri dedicate dulciurilor şi celor mai creative cadouri, şi va rămâne deschisă până în 26 decembrie. Vizitatorii vor putea vedea o instalaţie de lumini spectaculoasă, care conturează parcul din apropiere. Intrarea în parcul dedicat Crăciunului este împodobită cu o altă instalaţie de lumini înaltă de 10 metri şi 20 de metri lăţime. 

Târgul de Crăciun din oraşul Brimingham a fost deschis, în Piaţa Victoria, până pe 29 decembrie. Aici sunt 180 de standuri care oferă orice, de la bijuterii, la jucării handmade. 

Winter Wonders din Brussels este mai mult un festival decât o Piaţă de Crăciun, cu peste 200 de castele care îi ademenesc pe vizitatori cu bere belgiană şi trufe. 

Topul a fost realizat de Joe Minihane, scriitor de călătorii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.