Piers Handling părăseşte postul de director şi CEO al Festivalului de Film de la Toronto după 36 de ani, potrivit unui anunţ făcut luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj transmis pe e-mail, Handling a scris: „Astăzi este ultima mea zi ca director şi CEO al TIFF. Sunt emoţionat legat de următorul capitol al vieţii mele - să scriu, să călătoresc, să văd multe filme -, dar îmi va lipsi să fiu înconjurat zilnic de această comunitate”.

El a adăugat: „La plecarea mea din postul de CEO al TIFF după 36 de ani, le doresc Joanei Vicente şi lui Cameron Bailey mult noroc, având în vedere că vor prelua conducerea”.

Handling a precizat că Festivalul de Film de la Toronto a reprezentat şi reprezintă o importantă parte a vieţii lui şi că este mândru de ceea ce a realizat împreună cu echipa şi susţinătorii festivalului.

Bazele Festivalului de Film de la Toronto au fost puse în 1976 de Bill Marshall, Henk van der Kolk şi Dusty Cohl. În cadrul festivalului, unul dintre evenimentele de gen de clasă A din lume, sunt acordate, în baza votului publicului, marele premiu pentru lungmetraj şi, între altele, trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Toronto IFF este considerat o rampă de lansare pentru filme şi roluri care ajung să impresioneze apoi în sezonul premiilor cinematografice americane, ce culminează cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.