Philippe Cerboneschi, zis "Zdar", membru al duo-ului Cassius, pionier al genului French Touch din muzica electronică, a murit în urma unui accident la vârsta de 50 de ani, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul a căzut, miercuri seară, mai exact de la fereastra unui imobil parizian, a anunţat agentul său. 

Philippe Cerboneschi compunea din 1996 cu Hubert Blanc-Francard în duo-ul Cassius, devenit un punct de reper pe scena muzicii electronice franceze de la apariţia primului său album, "1999", lansat în acel an şi care îmbină sonorităţi hip-hop, house şi funk.

Ei s-au întâlnit cu câţiva ani înainte, când "Zdar" lucra ca inginer de sunet pentru artişti precum Serge Gainsbourg şi înfiinţase Motorbass, un prim duo cu Etienne de Crécy.

Alte trei albume de studio au urmat: "Au rêve" în 2002, "15 Again" care a marcat un viraj către rock în 2006 cu single-ul "Toop Toop", şi "Ibifornia" în 2016.

"Zdar" a colaborat cu diverşi artişti precum Beastie Boys, Phoenix, The Rapture, Cat Power, Chromeo, Tiga, M sau Franz Ferdinand. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.