Cântăreţul Pharrell Williams, actriţa Michelle Yeoh, fotbalistul Antoine Griezmann şi jucătorul de tenis Rafael Nadal se numără printre cele 13 personalităţi din diverse domenii care au acceptat să apară într-o campanie mondială ce promovează siguranţa rutieră, intitulată ”3.500 Lives”, care a fost lansată, vineri, de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această campanie, al cărei nume se referă la numărul persoanelor ucise în fiecare zi pe străzile din lumea întreagă, va fi susţinută prin panouri publicitare ce vor fi amplasate în peste 50 de ţări.

În Franţa, un banner uriaş cu suprafaţa de 218 metri pătraţi a fost defăşurat vineri dimineaţă pe faţada unei clădiri din Place de la Concorde din Paris. Bannerul conţine un număr 13 ”reguli de aur” asociate principalelor cauze ale accidentelor rutiere, precum ”Ataşaţi-vă centura de siguranţă”, ”Purtaţi o cască”, ”Respectaţi limitele de viteză”, ”Faceţi o pauză dacă sunteţi obosit” şi ”Nu porniţi la drum dacă aţi consumat alcool”.

Fiecare dintre aceste sfaturi este promovat de un ambasador de prestigiu. Pe lângă Pharrell Williams, Antoine Griezmann şi Rafael Nadal, apar în această campanie mondială şi câţiva piloţi de Formula 1 - Nico Rosberg, Fernando Alonso, Felipe Massa - şi din Moto GP - Marc Marquez -, staruri din atletism, precum Yohann Blake, Dwayne van Niekerk şi Haile Gebreselassie, campioana paralimpică Vanessa Low, actriţa şi producătoare de film şi televiziune Michelle Yeoh, dar şi primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Dincolo de sensibilizarea populaţiei, ”guvernele au ca primă responsabilitate de a implementa măsuri pentru a artinge Obiectivul de Dezvoltare Durabilă (ODD) al ONU, de a scădea la jumătate numărul deceselor şi persoanelor rănite pe străzi pnă în 2020”, a subliniat Jean Todt, preşedintele FIA şi trimis special al Secretariatului General al Naţiunilor Unite pentru siguranţă rutieră.

Aproape un miliard de persoane trăiesc în ţări care nu au aderat la Convenţiile pentru securitate rutieră ale ONU”, a adăugat el.

Această campanie este însoţită şi de ”un manifest pentru drumuri mai sigure”, ce pledează în special pentru o ameliorare a infrastructurilor şi a securităţii autovehiculelor, o implicare mai mare a companiilor şi o stimulare a luptei împotriva consumului de alcool la volan şi contra vitezei excesive.

Cu peste 1,25 de milioane de persoane ucise în fiecare an, accidentele rutiere au devenit a doua cauză de mortalitate în lume, după SIDA. Ele reprezintă principala cauză de mortalitate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. În fiecare zi, 500 de copii mor pe plan mondial în urma unor accidente rutiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.