Comunitatea mexicană din Bucureşti a sărbătorit Ziua Naţională printr-o adevărată fiesta cu mariachi şi preparate culinare autentice, în prezenţa Excelenţei Sale Jose Arturo Trejo Nava, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în Români. Startul petrecerii a fost dat de ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Excelenţa Sa Jose Arturo Trejo Nava, care a vorbit pe scurt despre semnificaţia pe care o are noaptea de 15 spre 16 septembrie 1810 pentru poporul mexican.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preotul romano-catolic Miguel Hidalgo y Costilla a bătut clopotele bisericii din localitatea Dolores, provincia Guanajuato şi a rostit celebrului discurs El grito de Dolores, chemarea la arme pentru independenţa faţă de Spania. Sunt bucuros să regăsesc atmosfera şi spirtitul mexican în acest loc, unde ne simţim ca acasă”, a spus Excelenţa Sa Jose Arturo Trejo Nava, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, care a strigat, fluturând steagul Mexicului, „Viva México!", aşa cum a făcut Miguel Hidalgo y Costilla în urmă cu peste 200 de ani şi aşa cum face preşedintele Mexicului, an de an, de la balconul Palatului Prezidenţial din Ciudad de Mexico.

Petrecerea a continuat pe ritmurile membrilor trupei Mariachi International Jalisco, veniţi special din Mexic pentru acest eveniment, care au cântat neobosiţi, ore în şir, acompaniaţi de participanţii încântaţi să trăiască momente autentic mexicane.

Mâncarea autentică a fost pregătită de bucătarul Julio Cesar Rivera, originar din Mexic, care, până de curând, a pregătit preparate pentru o taquerie din Cancun.

Un moment surpriză al sărbătorii în stil mexican din centrul Bucureştiului a fost apariţia trupei de percuţie Barbarossa Samba Group.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.