Organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) cere producătorului Jerry Bruckheimer şi companiei Walt Disney, printr-o scrisoare deschisă, să renunţe la a folosi animale sălbatice pe platourile de filmare, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul care militează pentru drepturile animalelor le-a propus lui Bruckheimer şi The Walt Disney Company să folosească imagini generate pe computer în schimbul animalelor.

În urmă cu câteva zile, tabloidul britanic The Sun a relatat că o maimuţă Capucin a vomitat de mai multe ori pe când se afla pe platourile de filmare pentru ”Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, regizat de Joachim Ronning şi Espen Sandberg.

Astfel, vineri, PETA i-a cerut regizorului să îşi ia angajamentul că nu va mai folosi maimuţe sau alte animale sălbatice.

”Oamenii morţi pot să nu spună poveşti, dar ştiri că un Capucin care vomită incontrolabil şi muşcă un make-up artist pe platourile de filmare la «Piraţii din Caraibe» vorbesc de la sine”, a transmis Colleen O'Brien, vicepreşedinte al PETA.

Organizaţia face apel la producătorii filmului să se informeze, să apeleze la computere pentru a reproduce imaginea animalelor.

Filmările pe cel de-al cincilea film din franciza ”Piraţii din Caraibe” au avut loc în 2015, când două maimuţe Capucin au fost duse din California până în Australia pentru a fi animale de companie ale personajului Barbossa, jucat de Geoffrey Rush.

PETA susţine că a avertizat realizatorii filmului că maimuţele Capucin vor avea de suferit în momentul în care vor călători în Australia şi că Joe Suffredini, furnizorul de animale al  Avian Entertainment, a încălcat în trecut legea semantă în 1966 privind tratamentul aplicat animalelor.

”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” a fost lansat în cinematografe pe 26 mai. Din distribuţie fac parte Johnny Depp în rolul căpitanului Jack Sparrow, Orlando Bloom şi Geoffrey Rush, Javier Bardem, Brenton Thwaites şi Kaya Scodelario.

Compania Disney nu a făcut comentarii privind scrisoarea PETA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.