Peste 6.700 de spectatori au vizionat filmul “Despre trup şi suflet/ Teströl és lélekröl”, de Ildikó Enyedi, marele câştigător al Berlinalei 2017, în prima săptămână de la premiera românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România este prima ţară, după Ungaria, unde filmul a fost lansat în cinematografe. În total, în prima săptămână de la premieră, au fost înregistraţi 6.756 de plătitori de bilet, informează distribuitorul.

“Despre trup şi suflet” este o poveste de dragoste dintre doi introvertiţi. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calităţii. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajaţii. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează acelaşi vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoţie şi iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învaţă să-şi exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care şi le-au impus.

Pelicula a primit, în total, patru trofee, la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin, inclusiv din partea Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI), iar pe 18 iunie a devenit marele câştigător al celei de-a zecea ediţii a Sydney Film Festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.