Peste 500.000 de oameni au fost prezenţi în cele patru zile ale festivalului Spotlight, care a avut loc între 12 şi 15 aprilie în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub tema „United We Shine”, sesiunile de video mapping, instalaţiile şi proiecţiile de lumină prezente la Spotlight #4 au transformat locuri şi clădiri emblematice pentru istoria oraşului cu motive naţionale reinventate în zeci de teme grafice, instalaţii de lumină şi poveşti animate proiectate pe cele mai frumoase coloane, cupole şi faţade din oraş.

În cele patru zile de festival, proiecţiile de video mapping au făcut străzile din Bucureşti neîncăpătoare pentru participanţi. Biblioteca Centrală Universitară a găzduit una dintre cele mai aplaudate proiecţii din festival. Anul acesta, în traseul festivalului au fost incluse Teatrul Naţional Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti. Pentru prima dată, Arcul de Triumf, Ateneul Român şi Ministerul Afacerilor Interne au fost transformate de proiecţii artistice tematice care au celebrat anul Centenarului.

Programul a inclus şi instalaţii de lumină precum Laser Big Piano, amplasat în Piaţa Revoluţiei, Şotronul interactiv de pe Calea Victoriei şi Pisica nomadă.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, cu ceremonia de premiere a concursului internaţional de video mapping de la Palatul CEC. În prezenţa directorului artistic al festivalului, Birgit Zander, a fost anunţat câştigătorul desemnat de public prin vot online.

Dintre cele şase lucrări finaliste care au rulat pe faţada Palatului CEC la Spotlight 2018, lucrarea artiştilor români de la Mindscape Studio a câştigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro. Celelalte cinci lucrări intrate în concurs au fost ale artiştilor de la Darklight Studio din Spania, Hermes Mangialardo din Italia, KEDR Visuals din Rusia, Multiscalar din Germania şi Skgmedia din China.

Cu un spaţiu expoziţional de peste 20.000 de metri pătraţi, o echipă de peste 300 de profesionişti şi artişti din 11 ţări, un concurs internaţional de video mapping, 27 de instalaţii şi proiecţii de lumină şi 8 noi locaţii în Bucureşti, Spotlight a celebrat în 2018 Centenarul împreună cu peste 500.000 de bucureşteni şi turişti. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.