Filmele incluse anul acesta în competiţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) propun noi perspective asupra naturii umane şi a aspectelor care ne definesc identitatea într-o lume aflată în continuă schimbare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizate discursiv în 7 teme, 34 de scurtmetraje provenind din 20 de ţări vor putea fi vizionate în premieră pe marele ecran din România la ce-a de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental (17-21 noiembrie, Bucureşti).

Selecţia realizată de Oana Ghera, directorul artistic al festivalului, împreună cu Flavia Dima, curator asociat, explorează problematici  cheie  pentru epoca în care trăim, precum accentuarea nevoii de conexiune umană ca răspuns la fragmentarea şi virtualizarea accelerată a interacţiunilor sociale contemporane, alienarea şi dezumanizare care derivă din nivelarea şi/sau negarea identităţii si a alterităţii celuilalt, maniera în care ne raportăm la muncă şi productivitate, dar şi impactul activităţilor umane asupra lumii înconjurătoare.

Programul complet şi biletele pentru proiecţiile BIEFF.11 sunt disponibile pe eventbook.ro.

Cele 34 de scurtmetraje care sfidează limitele convenţionale ale cinema-ului, apelând la combinaţii inedite de mijloace vizuale şi tehnici narative, vor fi analizate de un juriu care va decide câştigătorul marelui premiu BIEFF 2021.

Regizorul şi artistul vizual Antoine Chapon, ale cărui lucrări au fost expuse în cadrul unor instituţii prestigioase precum ZKM|Karlsruhe (Germania), Centre Pompidou (Franţa) şi Venice Architecture Biennale (Italia), va face parte din juriu împreună cu  Angelika Ramlow, membră a echipei Berlinale Forum Expanded şi manager de proiect la Arsenal Distribution. Cei doi  vor desemna câştigătorii celei de-a 11-a ediţii BIEFF alături de  curatorul  Mathieu Janssen, pre-selecţioner pentru festivalul Vienna Shorts şi director al secţiunilor competiţionale la Festivalul de Film Go Short Nijmegen, urmând ca spectatorii să descopere filmele premiate  în cadrul unei proiecţii speciale programate în seara de 21 noiembrie, la Cinema „Elvire Popesco”, începând cu ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.