Peste 1.200 de obiecte care au aparţinut actriţei britanice Elizabeth Taylor, între care rochia purtată de vedetă la gala Oscar din 1974, vor fi scoase la licitaţie în decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este aşteptat ca rochia albastră creată de Edith Head şi purtată de Taylor la ceremonia de decernare a premiilor Academiei americane de film să fie vândută la un preţ cuprins între 4.000 şi 6.000 de dolari, potrivit casei Julien, citată de Reuters.

Între loturile licitaţiei se numără o curea Cartier din argint placat cu aur, pe care Taylor i-a oferit-o mamei ei. Aceasta ar putea fi adjudecată contra unei sume de aproximativ 40.000 de dolari.

Va fi licitată şi o capă verde purtată de actriţă la Palatul Buckingham în 1970 şi o jachetă New York Yankees, îmbrăcată de ea pentru o şedinţă foto Vogue Paris.

În licitaţie vor fi vândute bijuterii, peruci, lucrări de artă şi alte obiecte din casa lui Taylor. 

Elizabeth Taylor, care a murit în 2011 la vârsta de 79 de ani, a devenit cunoscută în 1944, pentru rolul din „National Velvet”. A fost de cinci ori nominalizată la categoria „rol principal” a premiilor Oscar şi a câştigat două trofee: pentru „Butterfield 8” (1960) şi „Who’s Afraid of Virginia Woolf?” (1966).

Licitaţia va avea loc între 6 şi 8 decembrie, în Beverly Hills.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.