Personajul Hikaru Sulu se dovedeşte a fi homosexual în filmul ”Star Trek Beyond”, care va fi lansat la finalul lunii iulie, scenaristul Simon Pegg luând această decizie în onoarea actorului George Takei, primul interpret al locotenentului fizician, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cele mai cunoscute personaje ale filmelor ”Star Trek”, Hikaru Sulu, interpretat de John Cho, va fi protagonistul unei scene de dragoste în care are un partener de acelaşi sex.

John Cho, care a jucat şi în filmul din 2009, regizat de J.J. Abrams, a declarat pentru Herald Sun că această schimbare în scenariu este dedicată lui George Takei, actorul homosexual care a interpretat personajul în serialul de televiziune lansat în anii 1960.

”Îmi place abordarea, despre care nu trebuie făcută vâlvă, spre care sper că ne îndreptăm ca specie - să nu dezbatem orientarea sexuală a unei persoane”, a spus John Cho.

În urmă cu un an, George Takei a spus că a trebuit să păstreze secretul homosexualităţii sale, pe când filma la ”Star Trek”, pentru a putea lucra în continuare în televiziune.

”Dacă voiam să lucrez ca actor, trebuia să ţin secret. Pe atunci, nu mă putea căsători cu o persoană caucaziană - era ilegal, dar acum sunt căsătorit cu un tip alb, aşadar ne-am schimbat”, a mai spus el.

Producţiile ”Star Trek” sunt recunoscute pentru pionierat - în 1968, serialul a difuzat pentru prima dată pe micile ecrane din Statele Unite un sărut interrasial.

”Star Trek Beyon”, regizat de Justin Lin, îi are în rolurile principale pe Anton Yelchin, Idris Elba, Zoe Saldana, John Cho şi Simon Pegg. 

Cel mai nou film al francizei create de George Lucas, al optulea, va fi lansat, în România, pe 22 iulie.

În 2012, studiourile Disney au achiziţionat franciza ”Star Wars” de la Lucasfilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.