Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi recompensată cu un trofeu onorific pentru întreaga carieră la gala premiilor César 2018, considerate echivalentul francez al Oscarurilor, informează hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de Academie des Arts et Techniques du Cinema, instituţia care decernează premiile César.

Numind-o „muză pentru mari cineaşti” şi „o frumuseţe latină radiantă”, Alain Terzian, preşedintele academiei, a spus că vedeta spaniolă are „abilitatea de a străluci atât în producţii internaţionale, cât şi în filme intime”. El a amintit de rolurile jucate de Cruz în filme precum „The Counselor” al lui Ridley Scott, „Nine”, regizat de Rob Marshall, „The Orient Express”, al lui Kenneth Branagh, şi „Don’t Move”, al lui Sergio Castellito.

Potrivit The Hollywood Reporter, deşi în prezent apare pe micile ecrane, în producţia „American Crime Story: Versace”, Penélope Cruz a reprezentat timp de mulţi ani o muză pentru regizorul Pedro Almodovar. Cei doi au colaborat la mai multe filme, între care se numără „All About My Mother” şi „Open Your Eyes”, pentru care a fost realizată şi o variantă în limba engleză, cu titlul „Vanilla Sky”. Cruz a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Cannes, pentru filmul „Volver” al lui Almodovar, premiu pe care l-a împărţit cu Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo, Yohana Cobo şi Chus Lampreave.

Printre artiştii care au primit premiul César onorific la ediţiile din anii precedenţi se află nume mari de la Hollywood, precum Quentin Tarantino, Kate Winslet, Michael Douglas, Scarlett Johansson şi George Clooney, care a primit acest trofeu anul trecut.

Gala de decernare a premiilor César 2018 va avea loc pe 2 martie, la Salle Pleyel din Paris.

Penélope Cruz, născută pe 28 aprilie 1974, este una dintre cele mai cunoscute actriţe din Spania. A semnat primul ei contract cu un agent la vârsta de 15 ani şi a debutat în actorie la vârsta de 16 ani, în televiziune. În anul următor, a debutat pe marele ecran, cu un rol în filmul ”Iubire neîmplinită/ Jamón, jamón” (1992), lăudat de critica internaţională. Printre rolurile importante pe care le-a jucat în anii 1990 şi 2000 se numără cele din pelicule precum ”Sâge fierbinte/ Carne trémula” (1997), ”Deschide ochii!/ Abre los ojos” (1997), ”Dragoste de cowboy/ The Hi-Lo Country” (1998), ”Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” (1999), ”Femeia mereu deasupra/ Woman on Top” (2000). A devenit o vedetă de talie mondială cu ajutorul rolurilor principale pe care le-a interpretat în patru pelicule lansate în 2001 - ”Deschide ochii/ Vanilla Sky”, ”Sin noticias de Dios”, ”Idila căpitanului Corelli/ Captain Corelli's Mandolin” şi ”Visul alb/ Blow”.

Actriţa a fost recompensată cu un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, în 2009, pentru apariţia ei în filmul „Vicky Cristina Barcelona”, regizat de Woody Allen.

Cruz urmează să apară în drama „Everybody Knows”, scrisă şi regizată de Asghar Farhadi, care va avea premiera în mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.