Actorii Penélope Cruz şi Javier Bardem, regizorul Pedro Almodóvar şi cântăreţul Alejandro Sanz au donat împreună 152.000 de măşti chirurgicale şi alte materiale sanitare pentru comunităţile Madrid şi Catalonia, cele mai afectate de Covid-19 în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donaţia a fost făcută mai multor aziluri pentru bătrâni şi centre de îngrijire şi spitalului Gregorio Marañon din Marid, potrivit unui comunicat citat de El Pais. În Catalonia, materialele sanitare vor fi distribuite în centre cu care colaborează ONG-ul Open Arms.

„Pas cu pas, suntem toţi”, a scris Alejandro Sanz pe Instagram alături de câteva fotografii cu materiale.

Soţii Cruz şi Bardem au distribuit pe conturile social media aceleaşi imagini.

„După mai multe săptămâni în care am încercat să aducem diverse materiale sanitare, ajung cu întârziere şi treptat. Cererea este enormă şi durează ceva mai mult. Dar, în sfârşit, astăzi a ajuns o parte din aceste materiale”, se arată pe contul lui Cruz. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Después de muchos días buscando la manera de encontrar el material sanitario tan necesitado para poder comprar y donar a los hospitales, por fin, Javier y yo hemos hallado una manera. Gracias a la ayuda logística de Inditex hemos podido comprar 100.000 guantes de Nitrilo y 20.000 Mascarillas tipo FFP2, que hoy han llegado al hospital de La Paz en Madrid. Aún con las enormes dificultades para obtener y llevar a sus destinos tales herramientas sanitarias fundamentales, tenemos la esperanza de que en un tiempo breve podamos donar otros materiales tan necesarios en esta crisis. Gracias a todas y todos las heroínas y héroes anónimos que ponen en riesgo su propia salud para ayudar a curar y a mantener la salud de todos nosotros. Gracias!!!!

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

Aceasta este a doua donaţie făcută de cuplul de actori şi prima făcută public a lui Almodóvar. 

Spania a înregistrat, de la începutul epidemiei, aproximativ 220.000 de cazuri de Covid-19 şi 22.524 de decese. Din totalul bolnavilor, 92.355 au fost declaraţi vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.