Actriţa Penélope Cruz a declarat că încearcă să îl convingă pe cineastul Pedro Almodóvar, cu care a colaborat la mai multe filme, să realizeze un musical împreună, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cruz, în vârstă de 47 de ani, a lucrat prima dată cu Almodóvar la „Carne trémula”, în 1997. Cineastul ar fi vrut ca ea să joace în „Kika” (1993), dar actriţa era prea tânără pentru acel rol. I-a promis că va scrie un personaj pentru ea într-un alt film şi a făcut-o. Acela a marcat începutul unei îndelungate şi fructuoase colaborări, iar cel mai recent film al lor este „Madres paralelas”, inclus pe lista scurtă pentru nominalizare la Oscar 2022.

„Mi-a spus despre el în urmă cu 18 - 20 de ani, când promovam «Todo sobre mi madre», dar nu a mai vorbit apoi despre el”, îşi aminteşte Cruz. Odată cu pandemia, actriţa a primit un apel de la Almodóvar, care a spus că scrie o poveste pentru ea. Eş nu îşi amintea conversaţia anterioară, însă Cruz da. „Nu uit nimic din ce îmi împărtăşeşte”, a afrimat ea amuzată.

Lungmetrajul a fost lansat anul acesta, la Veneţia, unde Cruz a fost premiată pentru interpretare. În plus, rolul i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă din partea LA Film Critics şi un trofeu la Palm Springs International Film Festival 2022.

„Madres paralelas” a obţinut, până în prezent, două nominalizări la Globurile de Aur şi opt selecţii la premiile Goya 2022, între altele.

Filmul spune povestea a două femei, Janis şi Ana, care sunt internate în aceeaşi rezervă a unui spital unde urmează să nască. Amândouă sunt celibatare şi au rămas însărcinate accidental. Janis, la vârsta a doua, nu regretă şi se simte împlinită. De cealaltă parte,  Ana este adolescentă, e speriată şi traumatizată. Janis încearcă să o încurajeze în ultimele ore dinaintea naşterii. Puţinele cuvinte spuse în acel timp creează o legătură foarte strânsă între ele, pe care destinul o va dezvolta şi complica în aşa fel încât le va schimba vieţile.

Despre relaţia ei cu Almodóvar, spune că este „un basm” şi că îi datorează faptul că a inspirat-o să urmeze cursuri de teatru.

Penélope Cruz a jucat în „Carne trémula” (1997) al lui Almodóvar, apoi s-a remarcat în „Todo Sobre Mi Madre” (1999), unde a interpretat un rol secundar, şi a revenit ca protagonistă în „Volver” (2006). Au urmat „Abrazos rotos” (2009), „Amantes pasajeros” (2013), „Dolor y gloria” (2019) şi „Madres paralelas” (2021).

Actriţa a spus că i-ar plăcea să lucreze din nou pentru producţii de televiziune şi să joace într-un musical. „Îi spun mereu lui Pedro că trebuie să facem un musical împtrună, pentru că imaginaţi-vă ce fel de musical ar face. Ar fi incredibil. De fiecare dată când îi spun, el răspunde: «Ştiu că ai dreptate, dar nu ştiu, poate într-o zi”.

Penélope Cruz va putea fi văzută anul viitor şi în „The 355”, alături de Jessica Chastain şi Lupita N’yongo. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.