Pearl Jam va lansa, pe 27 septembrie, cine-concertul şi albumul live ”Let's Play Two”, realizate în urma a două show-uri susţinute în 2016 pe Wrigley Field, prin care trupa marchează victoria echipei Chicago Cubs în finala Ligii Nord-Americane de Baseball.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Let’s Play Two” este un film ce documentează concertele formaţiei Pearl Jam susţinute pe stadionul echipei Chicago Cubs în sezonul 2016. ”Cum Chicago este ca un oraş natal pentru Eddie Vedder, Pearl Jam a construit o relaţie cu acest oraş, cu Chicago Cubs şi Wrigley Field care nu are termen de comparaţie în lumea sportului şi cea a muzicii”, se arată pe site-ul formaţiei.

De la ”Ten” la ”Lightning Bolt”, documentarul este o trecere în revistă a catalogului trupei, compoziţii originale şi coveruri, care se întinde pe 25 de ani.

Regizat şi filmat de Danny Clinch, ”filmul prezintă călătoria acestei relaţii speciale”.

Concertele au avut loc pe 20 şi 22 august 2016, iar printre piesele interpretate s-au numărat "Black Red Yellow", "Crazy Mary", un cover supă The Beatles, "I Got a Feeling", şi imnul compus de trupă pentru echipa de baseball, ”All the Way”. 

”În filmele şi fotografiile mele, îmi place să explorez relaţia dintre formaţie, fani şi loc. Când se întâmpla ca protagoniştii să fie Pearl Jam, Chicago Cubs, fanii lor şi Wrigley Field într-un moment istoric, ştii că va fi epic. Am făcut bine că ne-am urmat instinctul şi am urmărit povestea. Am învăţat să întâmpin neaşteptatul şi lucrul ăsta este răsplătit dacă eşti pregătit”, a transmis Clinch.

Echipa Chicago Cubs a câştigat, în noiembrie 2016, pentru prima dată după 108 ani, World Series, finala Ligii Nord-Americane de Baseball, performanţă după care presa internaţională a scris că formaţia din Chicago "a rupt blestemul caprei lui Billy". Chicago Cubs s-a impus în meciul şapte al finalei, la Cleveland, în faţa echipei locale Cleveland Indians.

Dublul album Pearl Jam va fi lansat împreună cu o carte ce cuprinde fotografii şi note ale regizorului.

Pearl Jam, înfiinţată în Seattle, în 1990, este una dintre formaţiile-emblemă pentru stilul grunge. Grupul este format din Eddie Vedder (voce, chitară), Jeff Ament (chitară bas), Stone Gossard (chitară ritmică) Mike McCready (chitară principală) şi Matt Cameron (tobe). De la înfiinţare, Pearl Jam a câştigat două premii Grammy şi a lansat 10 albume de studio care s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.