Paul McCartney cântă la tobe pe al patrulea album al formaţiei Foo Fighters, "Concrete And Gold", care va fi lansat pe 15 septembrie, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Paul McCartney cântă la tobe în unul din cântecele noastre", a spus solistul trupei, Dave Grohl, pentru ET Canada. "Este un prieten. Îl ştim de multă vreme. Este cea mai minunată persoană din lume. Este un băiat bun". 

Toboşarul Taylor Hawking a adăugat: "Nici nu a auzit cântecul. A venit şi Dave a luat chitara acustică şi i l-a cântat. S-a aşezat la tobele lui şi eu am dirijat cu un băţ". 

Albumul, care conţine 11 piese, va fi lansat sub egida Roswell/RCA Records şi este produs de Greg Kurstin, care a mai lucra cu Adele, Katy Perry şi Pink, potrivit Variety.

Foo Fighters a fost înfiinţată în oraşul Seattle, în 1994. Formaţia a fost creată de Dave Grohl, toboşarul trupei Nirvana, după destrămarea acestui grup grunge, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain. Trupa Foo Fighters, recompensată cu 11 premii Grammy, a lansat până în prezent opt albume de studio. Cel mai recent dintre ele, ”Sonic Highways”, a apărut pe piaţă în 2014. Grupul este format din Dave Grohl (voce, chitară), Taylor Hawkins (tobe), Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (chitară), Pat Smear (chitară) şi Rami Jaffee (clape).

Născut pe 18 iunie 1942, Paul McCartney este cântăreţ, multi-instrumentist şi compozitor. Şi-a început cariera ca basist şi vocalist al grupului The Beatles, în 1957, iar după destrămarea formaţiei, în 1970, a continuat cu o carieră solo care include, între altele, 24 de albume de studio şi 18 premii Grammy. În 2012, britanicul a primit Legiunea de Onoare, din partea preşedintelui Franţei, Francois Hollande. Artistul britanic a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de regina Elizabeth a II-a, în onoarea căreia a cântat, în faţa a zeci de mii de spectatori, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

În 1971, Paul McCartney a format trupa rock Wings, alături de soţia sa Linda McCartney, bateristul de sesiune Denny Seiwell, şi fostul chitarist al trupei Moody Blues, Denny Laine. Pe durata existenţei sale, trupa a schimbat trei chitarişti principali şi patru baterişti. Singurii membri care au făcut parte din formaţie de la început şi până la destrămarea grupului, în 1981, fiind McCartney, soţia sa Linda şi chitaristul Denny Laine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.