Muzicianul britanic Paul McCartney a dezvăluit într-un interviu acordat BBC Radio 4 că a înregistrat un album cu muzică pentru Crăciun exclusiv pentru familia lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discul este ascultat o dată pe an, când membrii familiei se întâlnesc de Sărbători. „În urmă cu mai mulţi ani, m-am gândit că nu prea există albume bune pentru Crăciun. Aşa că m-am dus în studio pe parcursul a vreo doi ani şi am făcut unul”.

El a spus că, deşi sunt îndrăgite de copiii şi de nepoţii lui, nu va lansa niciodată piesele.

„Copiilor le plac. Este ceva ce au ascultat de-a lungul anilor şi acum nepoţii sunt cei îndoctrinaţi cu albumul meu de colinde”, a adăugat el.

Născut pe 18 iunie 1942, Paul McCartney este cântăreţ, multi-instrumentist şi compozitor. Şi-a început cariera ca basist şi solist al grupului The Beatles, la începutul anilor 1960, iar după destrămarea formaţiei, în 1970, a continuat cu o carieră solo care include, între altele, 25 de albume de studio şi 18 premii Grammy. În 2012, britanicul a primit Legiunea de Onoare din partea preşedintelui Franţei, Francois Hollande. Artistul britanic a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de regina Elizabeth a II-a, în onoarea căreia a cântat, în faţa a zeci de mii de spectatori, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Cel mai recent album lansat, „Egypt Station”, a apărut în septembrie 2018.

Va fi, în 2020, la vârsta de 78 de ani, cap de afiş al festivalului Glastonbury.

În luna septembrie 2019, împreună cu bateristul Ringo Starr, a înregistrat un cântec scris de John Lennon, una dintre ultimele melodii compuse de muzician înainte să moară în decembrie 1980 şi care a fost lansată postum pe „Milk and Honey" din 1984.

Muzicianul colaborează cu Netflix şi compania de producţie Gaumont pentru adaptarea în lungmetraj animat a cărţii „High in the Clouds” (2005), pe care a scris-o cu Philip Ardagh şi care a fost ilustrată de Geoff Dunbar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.