Înregistrări de pe patru casete demo ale trupei Nirvana au fost publicate pe internet de un muzician care susţine că le-a primit de la Kurt Cobain, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul John Purkey din Washington a încărcat înregistrările pe YouTube. Cele patru casete includ variante demo pentru melodii din albumul de debut al grupului, „Bleach”, care ar fi fost înregistrate în anul 1988, în prima sesiune a trupei Nirvana la studiourile Reciprocal din Seattle.

Aceste înregistrări au fost făcute înainte ca bateristul Chad Channing să se alăture trupei Nirvana, cu contribuţia bateristului Dale Crover, cunoscut ca membru al trupei Melvins. Crover a contribuit la albumul de debut al trupei Nirvana.

Cea de-a doua casetă ar include variante demo ale pieselor pentru cel de-al doilea album al trupei, „Nevermind”, care au fost îregistrate în anii 1990 cu Chad Channing.

Într-un videoclip, John Purkey susţine că a dezvoltat o relaţie apropiată cu Nirvana după ce a văzut trupa evoluând în Washington.

În decembrie, a fost descoperită şi publicată pe internet o înregistrare nelansată a unui concert acustic pe care Nirvana l-a susţinut în anul 1991. Spectacolul susţinut de Kurt Cobain şi Dave Grohl a avut loc la un bar din Edinburgh, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri pentru Royal Hospital for Sick Children.

Kurt Cobain (20 februarie 1967 - 5 aprilie 1994) a fost solistul formaţiei grunge Nirvana, pe care a fondat-o împreună cu Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio – „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014. Kurt Cobain a fost căsătorit cu interpreta şi actriţa Courtney Love, timp de doi ani, şi au avut împreună o fiică, Frances Bean Cobain.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa sa din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.