O cantitate de 147.000 de tone, 3,6 milioane de roţi Parmigiano Reggiano, parmezan de înaltă calitate şi de origine controlată, au fost produse în 2017, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru reprezintă o creştere de 5% pe an şi 10% în trei ani, la o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro pentru acest sector. 

Chiar dacă italienii rămân mari consumatori ai parmezanului lor, 51.000 de tone, adică 38% din contitatea produsă, au fost exportate în 2017, o cifră în creştere de 3,9% pe an. 

Cei mai buni consumatori: Franţa (9.800 de tone), urmată de Germania (9.460 de tone). Statele Unite (9.075 de tone) rămân pe podium, chiar dacă vânzările sunt în scădere (cu 9,3%). 

Pentru producători şi preţurile au crescut: 9,81 de euro în medie pe kilogram faţă de 8,60 de euro în 2016, adică o creştere de 14%. 

Pentru anul 2018, producătorii prevăd o nouă creştere a producţiei, 3,7 milioane de roţi şi dezvoltarea în continuare a exportului. 

Însă Parmigiano Reggiano are concurenţi, printre care Grana Padano, un alt sortiment de parmezan care răspunde criteriilor mai puţin stricte şi care a înregistrat anul trecut o creştere a producţiei de 1,7%, la 4,94 de milioane de roţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.