Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câştigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru „Deephan”, revine pe marile ecrane cu un film despre relaţiile şi iubirile generaţiei millenials în era digitală. „Paris, Arondismentul 13”, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografele din România din 11 martie, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jacques Audiard a transformat şi adaptat trei romane grafice ale ilustratorului newyorkez Adrian Tomine într-o poveste alb-negru despre rătăcirile a patru tineri adulţi.

Émilie, Camille, Nora şi Amber sunt patru tineri ale căror vieţi se intersectează în „Paris, Arondismentul 13”, cunoscut ca Les Olympiades. Émilie îşi închiriază camera liberă unui profesor, Camille, şi în scurt timp devin colegi de apartament cu beneficii. Doar că acesta este atras de Nora, al cărei drum se încrucişează cu al lui Amber, o vedetă porno de pe internet, pe care doreşte să o cunoască. Cei patru tineri sunt uneori iubiţi, alteori prieteni, de cele mai multe ori şi una şi alta.

„Paris, Arondismentul 13” este regizat şi produs de Jacques Audiard, după un scenariu de Audiard, Céline Sciamma (scenaristă a filmelor „Portrait of a Lady on Fire” şi „Petite Maman”), şi Léa Mysius („Ava”). Debutanta  Lucie Zhang, care a atras deja atenţia publicului, alături Makita Samba, Noémie Merlant (cunoscută din „Portrait of a Lady on Fire”) şi Jehnny Beth sunt cei patru actori care dau viaţă personajelor principale.

Filmul, „un soi de «Jules et Jim» cu un soundtrack synth-pop”, după cum îl descrie The Playlist, a primit la Cannes 2021 premiul pentru cea mai bună coloană sonoră.

Jacques Audiard a studiat la Sorbona pentru a deveni profesor de literatură şi filosofie, dar a abandonat studiile şi s-a alăturat unei echipe de filmare ca editor asistent. A devenit mai întâi scenarist, după care, în 1994 a debutat în regie cu „Regarde les hommes tomber” (1994), iar în 1996 era deja nominalizat la Palme d'Or pentru cel de-al doilea film al său „Un héros très discret”, pentru care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes.

„De battre mon coeur s'est arrêté” (2005) a fost recompensat cu un premiu BAFTA pentru cel mai bun film străin, „Un prophet” (2009), cu marele premiu al juriului la Cannes, iar drama „Dheepan” (2015) câştigat principalul trofeu - Palme d'Or - la acelaşi festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.