Lungmetrajul „Parazit/ Parasite”, regizat de sud-coreeanul Bong Joon-ho, premiat anul acesta cu Palme d’Or, va rula din 8 noiembrie în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, scris şi regizat de Bong Joon-ho, este propunerea Coreei de Sud pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

Comedia neagră este al doilea lungmetraj al lui Bong propus pentru o selecţie la Oscar. „Mother” a reprezentat Coreea de Sud în 2006, fără a ajunge pe lista scurtă de propuneri.

„Parazit” vorbeşte despre inegalitatea socială. Are în centru o familie care face eforturi financiare şi aspiră la o viaţă mai bună. Este o comedie violentă despre conflictul dintre clase sociale şi despre lăcomie.

Lungmetrajul este primul film sud-coreean care a primit prestigiosul trofeu al Festivalului de la Cannes şi, din punct de vedere al încasărilor generate până în prezent, este unul dintre cele mai de succes câştigătoare de Palme d’Or din toate timpurile. La nivel global, a înregistrat încasări de 97,3 milioane de dolari.

În România, el va fi distribuit de Independenţa Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.