Compania de media şi divertisment Paramount Global a intrat în discuţii exlusive cu societatea de producţie Skydance, au anunţat miercuri mai multe instituţii media americane, respingând o ofertă de 26 de miliarde de dolari din partea firmei de investiţii Apollo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paramount nu va discuta cu Apollo sau cu alţi potenţiali cumpărători timp de 30 de zile, până când va ajunge la un potenţial acord cu Skydance, potrivit The Wall Street Journal.

Acţiunile Paramount, care deţine canalele americane CBS şi MTV, au urcat miercuri cu 15% pe Wall Street.

Paramount a refuzat să comenteze când a fost contactată de AFP, în timp ce Skydance nu a răspuns imediat.

Gigantul de investiţii Apollo Global Management declarase că va oferi companiei Paramount peste 26 de miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile acesteia. Dar Paramount a ales să nu intre în discuţii cu Apollo, din cauza negocierilor cu Skydance, potrivit The New York Times.

Paramount şi Skydance au coprodus recent "Top Gun: Maverick", blockbusterul cu Tom Cruise în rolul principal, care a avut încasări de aproape 1,5 miliarde de dolari la nivel mondial.

Percepută ca fiind cel mai mic dintre marii jucători din domeniul televiziunii şi al streaming-ului, Paramount Global a făcut obiectul unui interes crescut. Netflix, în special, se numără printre cei care şi-au exprimat acest interes. 

Platforma de streaming a Paramount, care urmează să fie lansată în martie 2021, avea 63 de milioane de abonaţi la sfârşitul lunii septembrie.

Cunoscută anterior sub numele de ViacomCBS, compania media controlează canalele CBS, MTV, Nickelodeon sau Comedy Central, precum şi studioul de film şi televiziune Paramount.

Skydance Media este condusă de David Ellison, fiul lui Larry Ellison, miliardarul şi co-fondatorul gigantului tehnologic Oracle.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.