Palmerston, motanul de la sediul Ministerului britanic de Externe, va reveni săptămâna aceasta la îndatoririle lui, după şase luni în care s-a recuperat în urma stresului provocat de funcţionarii publici care l-au agasat şi hrănit excesiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut pe contul de Twitter al motanului. 

Cei care lucrează la minister au fost avertizaţi să nu îl atingă decât dacă se apropie şi să nu îl mai hrănească, scrie The Telegraph.

În luna iulie, motanul a fost dus în casa lui Simon McDonald pentru a se relaxa. Palmerston era supraponderal şi nu mai avea păr pe picioarele din faţă.

Simon McDonald, funcţionar cu experienţă, se ocupă de bunăstarea lui Palmerston. El a trimis, luni dimineaţă, o scrisoare angajaţilor prin care îi avertiza că dacă nu îşi schimbă comportamentul la adresa lui l-ar putea retrage definitiv. 

„Este fericit, sănătos şi plin de energie. Blana lui este lucioasă şi a crescut la loc în mare parte. Dieta este reglată şi fără Dreamies (recompense pentru pisici, n.r.). Trebuie acum să îl ţinem pe această cale”, se arată în scrisoare.

Personalul a primit patru reguli:  nimeni, în afară de îngrijitorii lui, nu trebuie să îl hrănească pe Palmerston - „Fără Dreamies. Fără castroane pentru mâncare sub birou în caz că trece pe acolo. Nimic!”; să îi fie respectat teritoriul; toată lumea să îi respecte spaţiul personal; biroul lui McDonald va fi cartierul lui Palmerston - „Dacă se află în palmerston HQ, să nu fie deranjat”.

„Palmerston este o pisică prietenoasă, dar toţi avem nevoie de intimitate. Precum Greta Garbo, uneori vrea să fie singur”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.