Pălăria pe care Michael Jackson a purtat-o chiar înainte de a executa primul său moonwalk - pas de dans caracteristic - s-a vândut marţi cu 77.640 de euro (inclusiv taxe) la o licitaţie organizată la Paris, la care au participat numeroşi fani, a anunţat casa de licitaţii Hôtel Drouot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pălăria Fedora din lână căptuşită cu mătase, estimată între 60.000 şi 100.000 de euro, a fost punctul culminant al unei vânzări de 200 de obiecte rock realizată de Lemon Auction.

„Un anume Adam Kelly, a cărui legitimaţie o avem pentru spectacolul din 25 martie 1983, a fost cel care a ridicat pălăria în acea zi, crezând că personalul cântăreţului va veni să o ia, dar nu a fost aşa”, a declarat pentru AFP Arthur Perault, directorul general al galeriei Artpèges care a scos-o la vânzare. Adam Kelly a păstrat-o timp de mai mulţi ani înainte de a o vinde unui colecţionar american. Pălăria a reapărut apoi într-o colecţie europeană.

Ofertanţii au concurat şi pentru o chitară a bluesmanului T-Bone Walker (1910-1975), o influenţă majoră asupra lui B.B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page şi Eric Clapton. Instrumentul a fost vândut pentru 129.400 de euro (inclusiv taxe). Acest „six-string”, din care au fost produse doar 22 de exemplare în 1949, avea o estimare ridicată de 150.000 de euro.

Recent, la Londra, o serie de licitaţii cu obiecte aparţinând lui Freddie Mercury a ajuns la 46,5 milioane de euro, un record pentru o colecţie de acest tip, potrivit casei de licitaţii Sotheby's. Printre acestea se numără şi pianul la care artistul a compus aproape tot, începând cu „Bohemian Rhapsody”, care a ajuns la 2 milioane de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.