„Otto Barbarul”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ruxandra Ghiţescu, cu Marc Titieni, Ioana Flora şi Iulian Postelnicu în distribuţie, va rula în cinematografele româneşti începând cu 24 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, care a avut premiera mondială în competiţia oficială a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, a fost selectat în cadrul programului Zilele Filmului Românesc, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc la finalul lunii iulie.

„Otto Barbarul” are în centru un adolescent punk în vârstă de 17 ani care se confruntă cu moartea iubitei. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinţi, bunicul său, mama iubitei lui şi ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supravieţui, Otto trebuie să-şi înfrunte sentimentele şi vinovăţia.

Din distribuţia filmului produs de Alien Film în co-producţie cu Polar Bear şi Alien Films Entertainment fac parte Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Mihaela Sîrbu, Ana Radu şi regretatul Constantin Drăgănescu.

Scenariul şi regia sunt semnate de Ruxandra Ghiţescu, imaginea, de Ana Drăghici, montajul, de Dana Bunescu. Producătorii filmului sunt Iuliana Tarnoveţchi şi Oana Praţa, iar Anda Ionescu este producător delegat. Compania Reason8 Films se ocupă de vânzările internaţionale ale filmului.

Producţia este realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Eurimages.

„Otto Barbarul” este distribuit în România de Freealize, iar premiera în cinematografe este programată pentru 24 septembrie. Până atunci, va fi proiectat în cadrul Ceau, Cinema! (Timişoara), la Serile Filmului Românesc (Iaşi) şi la TIFF (Cluj-Napoca, pe 28 iulie, ora 19:00, la Cinema Victoria, şi pe 30 iulie, de la ora 12:00, la Cinema Arta).

Până în prezent, filmul a fost în selecţiile de la European Film Festival 2020, Cottbus Film Festival 2020, U18 Youth Film Competition 2020, Romanian Film Festival - Munich Filmmuseum 2020, Romanian Film Festival - Seattle 2020, Festival of Romanian Films in Chicago (ROFest Trends RFF) 2020, Les Films de Cannes à Bucarest 2020, şi Festivalul International de Film de la Goa, India, în secţiunea „cel mai bun debut”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.