Comedia „I’m Your Man/ Ich Bin Dein Mensch”, regizată de Maria Schrader, este propunerea Germaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul spune povestea unei cercetătoare care, pentru a obţine fonduri pentru cercetare, acceptă să trăiască trei săptămâni cu un robot umanoid conceput pentru a o face fericită, potrivit Variety.

Lungmetrajul a avut premiera la Berlinala 2021, unde actriţa Maren Eggert a câştigat Ursul de Argint pentru interpretare. În cinematografele germane, a fost lansat în luna iulie, şi a fost vizionat de peste 100.000 de persoane.

Săptămâna aceasta, filmul a avut premiera nord-americană la Toronto International Film Festival. El urmează să fie prezentat în peste 60 de teritorii.

„Ich Bin Dein Mensch” a primit cinci selecţii la German Film Prizes, acordate pe 1 octombrie, pentru „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cel mai bun scenariu” (Schrader şi Jan Schomburg), „cea mai bună actriţă” (Eggert) şi „cel mai bun actor” (Dan Stevens).

Producţiile germane s-au regăsit deseori între nominalizate categoriei „film străin” a premiilor Oscar. Trei au câştigat până în prezent: „The Tin Drum”, de Volker Schloendorff, în 1979; „Nowhere in Africa”, de Caroline Link, în 2002; şi „The Lives of Others”, de Florian Henckel von Donnersmarck, în 2006.

Cea de-a 94-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.