Drama „A Sun”, regizată de Chung Mong-hong, este propunerea Taiwanului pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia a fost anunţată de Ministerul Culturii, care a spus că în cursă au fost 18 filme, potrivit Variety.

„A Sun” a fost ales pentru „portretizarea memorabilă şi emoţionantă a relaţiilor dintre părinţi şi copii”. Filmul este disponibil pe Netflix.

Lungmetrajul a avut premiera anul trecut la Festivalul de Film de la Toronto. Ulterior, a fost prezentat în mai multe festivaluri din Asia, precum Busan, Tokyo şi Golden Horse, unde a fost premiat, între altele, pentru regie, montaj şi interpretare masculină.

Taiwan a propus filme spre nominalizare începând cu 1957. De-a lungul timpului, două - „The Wedding Banquet” şi „Eat Drink Man Woman”, de Ang Lee - au fost nominalizate la premiile Academiei americane, în 1993 şi 1994. 

„Crouching Tiger, Hidden Dragon” al lui Lee a câştigat în 2000 patru Oscaruri, inclusiv pentru „film în limbă străină”, cum se numea la acel moment categoria.

Pentru ediţia din 2011, filmul taiwanez „Warriors of the Rainbow: Seediq Bale” al lui Wei Te-sheng a ajuns pe lista scurtă pentru o nominalizare.

Ceremonia decernării premiilor Oscar 2021 va avea loc pe 25 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.