Israelul a anunţat că propune spre nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019 drama „The Cakemaker”, regizată de Ophir Raul Grazier, cu actorul german Tim Kalkhof în rol principal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coproducţia Israel-Germania spune povestea unui bărbat homosexual şi a unei femei care împărtăşesc suferinţa pierderii iubitului comun. 

Lungmetrajul de debut al lui Grazier a primit, joi, 7 trofee ale Academiei Israeliene de Film şi Televiziune, inclusiv pentru cea mai bună actriţă - Sarah Adler („Foxtrot”, „Aya”), cel mai bun scenariu, cel mai bun regizor şi cel mai bun film.

„The Cakemaker” spune povestea unui tânăr brutar care ajunge în Ierusalim în căutarea de răspunsuri privind moartea iubitului lui, un om de afaceri israelian pe care l-a cunoscut la Berlin. Încercând să se împrietenească cu văduva lui (Adler), începe să lucreze în cafeneaua ei, fără să îşi dezvăluie adevărata identitate şi legătură cu soţul decedat.

Pelicula a avut premiera anul trecut la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a câştigat premiul juriului ecumenic, şi a fost selectată în numeroase alte festivaluri.

Aceasta este a 51-a înscriere a Israelului în categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar. Zece dintre aceste filme au primit o nominalizare, însă niciunul nu a câştigat trofeul. 

Anul trecut, „Foxtrot” a ajuns pe lista scurtă, dar nu a fost nominalizat.

Lista scurtă a filmelor străine propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar va fi anunţată în luna decembrie, iar nominalizările, pe 22 ianuarie 2019.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.

România va fi reprezentată în cursa pentru o nominalizare de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude.

Între ţările care şi-a anunţat propunerile se numără Japonia - „Shoplifters” (Hirokazu Kore-eda, premiat cu Palme d'Or la Cannes), Turcia - „The Wild Pear Tree” (Nuri Bilge Ceylan), Marea Britanie - „I am Not a Witch” (Rungano Nyoni), Ucraina - „Donbass” (Sergei Loznitsa), Slovacia - „The Interpreter” (Martin Sulik), Columbia - „Pájaros de verano” (Cristina Gallego şi Ciro Guerra), Germania - „Never Look Away” (Florian Henckel von Donnersmarck), Venezuela - „La Familia” (Gustavo Rondón Córdova) şi Spania - „Campeones” (Javier Fesser).

Lungmetrajul premiat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018 a fost producţia chiliană „Una mujer fantástica”, de Sebastián Lelio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.